Illustrasjonsfoto fra en tidligere utgave av Transport & logistikk.

Klart for årets Transport & logistikk

På mandag går startskuddet for Transport & Logistikk 2024 og to dager fylt med inspirasjon, læring og nettverksbygging. Hvis du fortsatt ikke har meldt deg på så har du fortsatt muligheten. Påmeldingslink i saken. 

Publisert

For oss med sansen for maritim sektor settes det fokus på så vel innovasjon, hvordan ny teknologi standardiserer, automatiserer og effektiviserer sektoren?
Kanskje kan man få noen svar på spørsmål rundt hvorvidt teknologi kan bidra til realiseringen av det grønne skiftet. 

I Havnemagasinet gleder vi oss spesielt til sesjonen "Innovasjon og Bærekraft" på tirsdag. Fra klokken 10.00 er det klart for sesjonen om hvordan innovasjon kan drive den maritime sektoren fremover.
- Vi må automatisere og effektivisere – ellers risikerer vi å bli hengende etter i det globale kappløpet. sier næringspolitisk rådgiver Derya C. Inan, som også leder panelet som inkluderer Göteborg Hamn, Sintef og DFDS.
Samtalen skal utforske hvordan ny teknologi kan videreutvikle sjøtransporten og gjøre det grønne skiftet mulig.

- Utan standardisering og ny teknologi kommer det grønne skiftet være svært vanskelig å implementere. Gjennom å effektivisere med hjelp av ny teknologi reduserer man kostnader samt utsläpp, noe som gjør det mer attraktivt for maritima sektorn å gjennomføre skiftet. Vi er på god vei sammen, men takten må bli høyere, har en av paneldeltakerne, Jacob Minnehagen, Senior Manager Market Development i Göteborgs Hamn, uttalt tidligere. 
Mens Martina Engen, Managing Director DFDS Logistics AS, har påpekt at Norge spiller en nøkkelrolle innen innovasjon og teknologisk utvikling i den maritime sektoren, men at utfordringene er store.
- Vi er langt foran når det gjelder miljøvennlig drivstoff, elektrifisering og autonomi. Det er mye som skal utvikles på kort tid, og her må vi jobbe sammen! Vi er helt avhengig av noen internasjonale standarder innen teknologi for å få til et samarbeid på kryss av grenser. Først da vil vi kunne nå de omfattende bærekraftmålene vi har satt oss, forklarer Engen, som også er i panelet under denne sesjonen. 

Ikke påmeldt ennå? Klikk her så kan du skaffe deg deltakerpass.  

Powered by Labrador CMS