Kåret til årets båtkommune
Holmestrand kommune har blitt kåret til årets båtkommune 2022 av Kongelig norsk båtforbund. Prisen ble utdelt 5. april, i sjøfartsdirektoratets lokaler i Haugesund.
- Dette er en skikkelig anerkjennelse for kommunen vår, og vi er selvsagt veldig stolte over denne utmerkelsen, sier Elin Gran Weggesrud, ordfører i Holmestrand kommune.
- Vi har en lang kystlinje og et yrende båtliv om sommeren og det er viktig for oss at båtfolket skal trives hos oss, enten de er på øyene eller i havn.
Delt ut i Haugesund
Det var i forbindelse med årets fritidsbåtkonferanse at prisen ble delt ut tirsdag kveld den 5. april. Daglig leder for Holmestrand Småbåthavn DA Bernt Eriksen og kommunalsjef for Teknisk i kommunen, Finn-Øyvind Langfjell mottok prisen på vegne av kommunen.
Holmestrand Småbåthavn DA har siden 2010 jobbet med planlegging, utbygging og drift av båthavnene, gjestehavnen og bobilhavnen i Holmestrand by. De fleste av kommunens innbyggere får tilbud om egen plass, og det er gjort mye i byen de siste årene for å tilrettelegge for gjester, og gjestehavna har blitt veldig populær.
Holmestrand på det nasjonale kartet
Britt Svendsen, havnesjef i kommunen, er veldig glad for at Holmestrand utnevnes til «Årets båtkommune».
- Båtforeningene er aktive, de arrangerer båtrace og regattaer, og har satt Holmestrand kommune på det nasjonale kartet. Det er tilrettelagt spesielt for rekruttering med jollehavn, båtutsett, og nå sist egen satsing på windsurfing, sier Svendsen.
Kommunen har avtale om drift av småbåthavnene i Holmestrand by, der Holmestrand Båtforening og Holmestrand seilforening driver båthavn/gjestehavn og bobilhavn i Holmestrand by.
- Det er her på sin plass å takke kommunen for den tilliten de har vist Holmestrand Småbåthavn DA ved at vi ble gitt anledning til å forestå hele denne store satsningen og utbyggingen av havnene, sier Hans Narverud, leder i Holmestrand Småbåthavn.
- Nå er det ni år siden vi hadde en flott markering for åpning av de nye havnene våre. Denne flotte prisen, samt at kommunen har vokst fra 11 000 til 25 000 innbyggere inspirerer oss til å utvikle havnen videre. Vi har nå planer om ytterligere påkostninger for sikring av havnen, bedre miljøet ved ny avfallshåndtering, samt imøtekomme ventelistene med noe utvidelse i antall båtplasser, forteller Narverud.
Båtglede i hele kommunen
Det er i tillegg båthavner med god kapasitet i resten av kommunen som driftes i privat regi. Kommunen har også avtale med Skjærgårdstjenesten som sørger for drift av populære brygge- og badeplasser på øyene i Sandebukta. Kommunen har en lang kystlinje på cirka 55 000 meter, det finnes over 2000 båtplasser, og kommunen er en del av padleled Vestfold. Det jobbes for å legge til rette for padling og trygg samhandling mellom båter og padlere.