Spennende fartøysdager i Ålesund
De to siste dagene i oktober er det klart for Avanserte fartøy-konferansen igjen. Denne gangen skjer det i Ålesund.
Konferansen arrangeres av Norsk Forening for Elektro og Automatisering (NEFA) og i år er fokuset på et bredt felt innhold, fra det hyperaktuelle temaet cyber-sikkerhet, det alltid brennaktuelle temaet reduksjon av klimagasser, utviklingen innen autonomi og spennende erfaringer fra lokale aktører med avanserte fiskefartøy.
Midt i den maritime klyngen
Med årets arrangement lagt til en viktig sjøfartsby med en lang historie knyttet til maritime tradisjoner og næringer, byr det seg mange ekstra muligheter ikke minst når det gjelder ekskursjon. Flere ledende maritime bedrifter og institusjoner er etablert i Ålesund og bidrar til utviklingen av avanserte maritime løsninger innen områder som skipsdesign, navigasjonsteknologi, havbruk og bærekraftig skipsfart. Under årets konferanse er det mulig å besøke VARD Søviknes og et besøk på et kabelleggingsfartøy som blir designet og bygget av VARD for det italienske selskapet Prysmian. En vil også få høre inngående om hvordan en gigant som Equinor jobber for å redusere utslipp, ikke minst innen den maritime næringen.
Omfattende program
Nytilsatt direktør i Norges Rederiforbund, Knut Arild Hareide, er den som skal holde åpningsinnlegget under årets konferanse og så går det slag i slag gjennom to dager med spennende foredrag fra en lang liste med innledere. Vi noteres oss så vel Equinor, Kongsberg Maritime, SINTEF Ocean, SINTEF Digital, Kystverket, Sjøfartsdirektoratet, DNV, NORMA Cyber, Statens Havarikommisjon og GCE Blue Maritime Cluster. Arrangementet foregår på Scandic Partner sentralt i Ålesund og det hele tar til fra morgenen av den 30. oktober. Det er i tillegg til et svært omfattende faglig program også lagt vekt på mulighetene for nettverksbygging. NEFA, som arrangerer konferansen, er en politisk uavhengig ideell medlemsforening med fokus på elektro og automatisering. Foreningen består av rundt 270 medlemsbedrifter og cirka 15 medlemmer fra undervisning/forskning. Felles for foreningens medlemmer er at de utvikler, bruker eller leverer avanserte tekniske automatiseringsløsninger.