Sjøfartsdirektør Lars Alvestad med plaketten som tildeles den som får prisen for beste velferdsskip.

Livet til sjøs kan være krevende, med lange perioder hjemmefra og begrenset kommunikasjon med venner og familie. Velferden om bord er derfor viktig, både når det gjelder kost og mosjon, trivsel, fellesskap og velvære. Et godt velferdsskip fremmer fellesskapet og samholdet om bord, lager tiltak mot sosial isolasjon og aktiverer alle.  

– Vi håper at gode forhold kan inspirere andre fartøy og rederier til innsats. Derfor ber vi om å få tilsendt forslag til kandidater til årets velferdsskip. Vinneren blir kunngjort på Sjøsikkerhetskonferansen, som går av stabelen i Haugesund 22. – 23. september, forteller Trine C. Tynes i Sjøfartsdirektoratet.
Nasjonalt velferdsutvalg (SAFE) vil stå for juryeringen. Det vil bli lagt vekt på kreativitet og tiltak som fremmer fellesskap og som motvirker ensomhet og sosial isolasjon. Mer informasjon finn du her. Send forslag og begrunnelse  til postmottak@sdir.no innen 31. august, og merk sendingen «Forslag til årets velferdsskip 2021». 

I fjor var det det norske cruiseskipet «Viking Sun» som stakk av med prisen.