Endelig besøk av cruiseskip igjen

Pandemien har rammet cruisehavnene hardt, men nå begynner ting å røre på seg. I Stockholm begynte det i går med en forsiktig start med ankomsten av cruiseskipet «Mein Schiff 1», men ingen passasjerer fikk gå av. Skipet anløpte Masthamnen havn sentrum klokken 16 om ettermiddagen og overnattet.

Cruiset betegnes som et blått cruise, noe som betyr at passasjerene forblir på skipet for hele seilasen. Cruiset startet i Tyskland, og de fleste passasjerer ombord er tyske. Skipet vil fullføre en tur-retur-reise i Østersjøen og vil deretter returnere til Tyskland igjen. Det blir ukentlige gjentatte avganger av samme cruise med samme skip til midtsommer.

– Det er veldig gledelig at vi er i stand til veldig sakte og forsiktig å starte cruisesesongen. Stockholm er fortsatt et veldig populært cruisemål og havn. Havnene i Stockholm, som er en av verdens største passasjerhavner, har blitt hardt rammet av pandemi, men det er flott å se at Stockholm fortsatt er et toppvalg for både turister og rederier, sier Joakim Larsson, viseborgmester for byplanlegging.
Cruisetrederiene ser at ønsket om å reise er høyt, men er klar over ansvaret for å starte cruisereisen trygt opp igjen. De har iverksatt alle forholdsregler og har tett dialog med destinasjonene og de relevante reguleringsorganene.

I den kommende papirutgaven av Havnemagasinet skriver vi mer om cruise og hvordan man ser for seg oppstarten her hjemme i Norge. Bladet er i postkassene 14. juni.