NTP-lekkasje: Gir penger til dypvannskai

Om ikke mange dagene skal regjeringens forslag til ny nasjonal transportplan (NTP) legges frem for Stortinget, men allerede nå har det kommet mange lekkasjer. Blant annet er det flere fiskerihavnprosjekter som er løftet frem. Nå er det også lekket at det foreslås avsatt penger til ny dypvannskai i Mo i Rana havn i første del av planperioden.

Her skal det etableres ny dypvannskai i Mo i Rana havn.
Foto: MIP Info.

114 millioner kroner skal være summen som regjeringen byr på til den 200 meter lange og 18 meter dype kaia. Totalprislappen på etableringen er tidligere varslet til å komme på 250 millioner kroner.
Statssekretær Ingelin Noresjø i Samferdselsdepartementet bekrefter forslaget og forteller at pengene skal brukes til å bedre innseilingsforholdene i Ranfjorden, som blant annet må gjennom en omfattende mudring som en del av dypvannskaietableringen.
– Regjeringen foreslår 114 millioner til Rana Havn i første periode av NTP, noe som tilsier at prosjektet blir fullfinansiert, sier Noresjø.