I drift fra sommeren

Verftet i Tyrkia har kommet med ny leveringsdato, og ut fra de datoene vil de nye skipene til Havila Kystruten komme i drift fra sommeren. 

Skipene skulle seile fra nyttår, men koronapandemien har gitt verftet Tersan utfordringer. Det er restriksjoner fra myndighetene knyttet til blant annet begrensninger i reiseaktivitet og tidvis lockdown. Pandemien påverker også underleverandørene med både forsinket utstyr og færre arbeidere som kan være på verftet.
Salgs- og markedssjef ved Tersan, Sakir Erdogan, sier at med det de vet nå, så ser de for seg levering av skipene rundt månedsskiftet mai/juni.
– Men vi understreker at koronapandemien fortsatt pågår og vi må hele tiden forholde oss til hva som skjer med pandemien og restriksjoner fra en rekke land. Leveringstiden er ut fra det vi vet nå, og avhengig av utviklingen i pandemien, kan vi måtte justere planene våre.

Etter at skipene er leverte fra verftet, vil det ta noen uker å få de til Norge og klargjort for drift. Administrerende direktør i Havila Kystruten, Arild Myrvoll, sier han er skuffet og beklager forsinkelsene både overfor folk langs kysten som skal reise med Kystruten og for de ansatte. Samtidig forstår han situasjonen til verftet når man ser hvordan koronapandemien har utviklet seg.
– Forsinkelsene hadde vært mer utfordrende i et normalmarked, men koronaen gir også reiserestriksjoner slik at færre kan reise både til Norge og i Norge enn i et vanlig år, sier Myrvoll
Han sier den siste utviklingen med det muterte viruset også gir grunn til uro, og ut fra hans ståsted ser det ikke ut til at det trengs full kapasitet på kystruta mellom Bergen og Kirkenes de kommende månedene.

Arild Myrvoll, CEO Havila Voyages

Arild Myrvoll sier at selv om det er beklagelig med forsinkelsene, så er det bra at man nå får et mer konkret tidspunkt for oppstart å se frem imot.
– Og vi ser frem til å komme i drift og håper å få ta med mange passasjerer ut på reise med de nye og miljøvennlige skipene våre, sier Myrvoll og forteller at det også er mange andre som gleder seg til skipene kommer i drift.
– Det har vært svært god interesse fra reisebyrå og agenter for de nye skipene våre, og vi er naturlig nok spente på om folk får reise og hva sommeren vil bringe.

 

De to første skipene som skal i drift er «Havila Castor» og «Havila Capella». Skipene har plass til 640 passasjerer og har 179 lugarar. For mer kortreiste gjester er det egen avdeling der du kan kjøpe hvilestol dersom du ikke har lugar. Skipene har verdens største batteripakker om bord og kan seile i flere timer både uten utslipp og støy.