Smittevernsprosjekt i Bergen havn

En rekke aktører samarbeider om et smittevernsprosjekt som skal sikre at Norges største cruisehavn igjen kan fylles med cruiseskip og tilreisende cruisegjester.

Bergen Havn, Visit Bergen, Bergen kommune, Fløyen, Bergen Sentrum, Stiftelsen Bryggen jobber nå sammen med DNVGL for å utvikle et system som skal sikre at man kan få besøk av cruisepassasjerer på land i Bergen på en smittevernmessig og forsvarlig måte.

Bergen Havn er leder for prosjektet, og Bergen kommune har bistått med 310 000 kroner til utvikling. Målet er at det skal være trygt for både cruisepassasjerer, bergensere, de som jobber i butikker og på turistattraksjoner og andre tilreisende.

 

Arkivfoto: Bergen Havn.

– Helt konkret jobbes det med et system for hvordan man på en smittevernmessig trygg måte kan sluse cruisepassasjerer ut og inn av skip, inn på transport til besøksattraksjoner, og gjennomføring av selve besøkene forteller prosjektleder Nils Møllerup i Bergen Havn.

Det blir blant annet satt opp et sett av regler for hvordan alle aktørene skal forholde seg på ulike smittevernsnivå.