Vant vedlikeholdskontrakt

Endúr ASAs datterselskap, BMO Entreprenør, har fått tildelt en stor fergekai-kontrakt med Vestland fylke. Kontrakten har en verdi på 40 millioner kroner.

– Vår ambisjon er å etablere Endúr som den ledende marine tjenesteleverandøren i Norge. Kontrakter som dette underbygger en slik ambisjon. Det bekrefter også at oppkjøpet av BMO Entreprenør både styrker og utfyller konsernet, sier Hans Petter Eikeland, administrerende direktør i Endúr ASA.

I oktober kunngjorde Endúr ASA oppkjøpet av BMO Entreprenør.
Selskapet er en ledende leverandør av vedlikeholds- og rehabiliteringstjenester for marine infrastrukturprosjekter i Norge. Nå har selskapet signert en ferjekajkontrakt med Vestland fylke. Kontrakten har en verdi på 40 millioner kroner og har en varighet på fem år (pluss en opsjon for et sjette år).

Kontrakten løper fra 1. februar 2021. Som en del av kontrakten skal BMO Entreprenør opprettholde og sørge for kontinuerlig drift av cirka 60 fergekaier i Vestland fylke. De siste ti årene har BMO Entreprenør hatt en lignende kontrakt med Hordaland fylke. I den nye kontrakten, som ble vunnet i sterk konkurranse med flere andre tilbydere, er også det tidligere Sogn og Fjordane fylke inkludert.

BMO Entreprenør vil dermed ha ansvaret for vedlikeholdet av fergekaiene i det nye store fylket.
– Vi ser på dette som en sterk anerkjennelse av arbeidet vi har gjort det siste tiåret. Vi er veldig fornøyde med å ha sikret kontrakten i sterk konkurranse med meget dyktige konkurrenter, sier administrerende direktør i BMO Entreprenør, Jeppe Raaholt.
Endúr er et norsk maritimt konsern med aktiviteter innen havbruk, marin infrastruktur, maritime tjenester og energi.