Sølvplass til Bergen Havn

Bergen kommune/Bergen Havn ble neste best under utdelingen av prisen for årets lokale klimatiltak (Zeroprisen)
Bak prisen står miljøstiftelsen Zero, KS og Kommunalbanken(KBN).

Arki:vfoto

– Vi er kjempefornøyde med sølvet, sier direktør i Bergen Havn, Johnny Breivik.
– Dette viser at landstrømsatsingen i Bergen Havn blir lagt merke til langt utenfor kommunens grenser, og at det gode samarbeidet vi har med BKK, Bergen kommune og Plug har resultert i at vi er lengst framme på utbygging av landstrøm både i Europeisk sammenheng, og på verdensbasis, sier Breivik.

– Jeg er glad for at Bergen Havn har fått denne anerkjennelsen, sier byråd for klima, miljø og byutvikling, Eline Aresdatter Haakestad i Bergen kommune. Dette er mer enn et lokalt tiltak, det er også et nasjonalt og internasjonalt tiltak. Bergen bystyre har vedtatt at Bergen kommune skal være fossilfri innen 2030, og dette er et viktig steg på veien, sier Haakestad.

Drammen kommune stakk av med gullet. Vinneren av årets Zeropris gikk til Drammen for prosjektet Geo Termos, hvor solenergi lagres i bakken for bruk om vinteren.