Har ansatt direktør i Helgeland Havn

Styret i Helgeland Havn IKS har ansatt Kurt Jessen Johanssons etterfølger i Helgeland Havn.
Den nye havnedirektøren har mangeårig erfaring langs både Norskekysten og på mange av verdens hav, blant annet fra cruise.


Det er 52 år gamle Rune Edvin Myre som i løpet av første kvartal av 2021 vil tiltre stillingen som havnedirektør i Helgeland Havn.
Myre har  bred erfaring fra det maritime gjennom sine yrkesvalg.  I tillegg til å kjenne fiskeriene i landsdelen har han seilt som styrmann på mv «Tege» i ruten mellom Bodø og Alta. En periode var han kaptein på ferge for OVDS. I 19. år seilte han for Norwegian Cruise Line, hvorav han i ni av disse årene var kaptein på diverse cruise skip. Han var i 2013-14 byggeinspektør da et av datidens største cruiseskip ble bygget og tok deretter skipet ut som kaptein. Han har også vært med på havneplanlegging innenfor cruisenæringen.

– Rune har stor kontaktflate innenfor cruisenæringen og kjenner til de fleste havner.  Som kaptein var han leder av en besetning på inntil 1.700 sjøfolk i tillegg til cruise passasjerer opptil 5.000 pr seiling.  Rune har solid ledererfaring, sier styreleder Einar Andersen i Helgeland Havn.
– Det å kunne rekruttere kompetanse til Helgeland er viktig for å utvikle regionen. Vi ser frem til å få Rune med på laget i en tid hvor det stilles krav til å endre dagens logistikk fra vei til bane og skip for å oppnå en bærekraftig utvikling, sier Andersen.