Bergen Havn nominert til miljøpris

Bergen kommune/Bergen Havn er blant de fem nominerte til prisen Årets lokale klimatiltak, i regi av miljøorganisasjonen Zero. Bergen nomineres for sin satsning på landstrømanlegg til cruise, supply og godsskip i Bergen Havn.

Bergen Havn. Arkivfoto.

De nominerte har alle svært gode eksempelprosjekter innenfor forskjellige tiltaksområder, fastslår juryen, som består av direktør Kristin Halvorsen i Cicero, tidligere statsråd Odd Einar Dørum, styreleder Bjørn Arild Gram i KS, administrerende direktør Jannicke Trumpy Granquist i KBN Kommunalbanken, og Marius Holm, leder for miljøstiftelsen Zero.

Bergen nomineres for sin satsing på landstrømsanlegg til cruise-, supply- og godsskip i Bergen havn, Drammen for prosjektet GeoTermos hvor solenergi lagres i bakken for bruk om vinteren, Halden for et mobilitetsprosjekt hvor kommunale elbiler og elsykler kan lånes av innbyggerne etter arbeidstid, Vestland for løyvekrav og ladeinfrastruktur til utslippsfrie drosjer i Hordaland og Viken for et samarbeidsprosjekt for klimasmart landbruk i Østfold.

Juryen fastslår også at det var mange velkvalifiserte prosjekter blant de totalt 12 søknadene til konkurransen som i år arrangeres for tiende gang.

– Søknadene viser at det nå arbeides aktivt med et bredt felt av nye klimatiltak i mange kommuner og fylkeskommuner, sier juryen.

Konkurransen arrangeres av ZERO, KS og KBN Kommunalbanken for å skape oppmerksomhet om gode eksempelprosjekter og inspirere til videre innsats.

Blant de fem nominerte vil det bli plukket ut tre vinnere, som vil bli hedret med 1, 2. og 3. plass på årets Zerokonferanse, i Oslo 11. november. Zerokonferansen arrangeres i år både digitalt og fysisk på forskjellige steder i landet fra 10. til 12. november.