Skal bygge skip nummer tre

Myklebust Verft i Sande har inngått ny brønnbåtkontrakt med Sølvtrans Rederi i Ålesund.

Fartøy nummer tre med design basert på Kongsberg NVC 389 til Sølvtrans.

Fartøyet blir det tredje i en serie basert på Kongsberg NVC 389 design som Sølvtrans fra før har to av i ordre ved verftet. Lastekapasiteten er på 4000 m³. Også dette skroget skal bygges ved det tyrkiske verftet Hat-San. Levering av det som blir bygg nr. 77 fra Myklebust Verft er kontraktsfestet til april 2022.

– For å kunne møte etterspørselen etter brønnbåttenester både nasjonalt og internasjonalt, så har Sølvtrans valgt å kontrahere nok en brønnbåt ved Myklebust Verft. Vi opplever stor etterspørsel etter våre brønnbåtar i denne klassen. Som selskap er vi alltid opptatt av å kunne tilby det ypperste av kvalitet både når det gjelder båter og fiskehåndtering. I tillegg er det viktig å kunne bidra til lokal verdiskaping og arbeidsplasser. Med denne kontrakten oppnår vi dette, sier Roger Halsebakk.

– For en uke sidan tok vi imot tre nye lærlinger og det er en ekstra glede å kunne fortelle de om denne kontrakten som sikrer spennende arbeidsoppgever i deres læretid, sier daglig leder Inge-Jonny Hide. For tiden er sju av 142 ansatte lærlinger og TAF-elever. Når Sølvtrans velger å bygge lokalt er de også med på å legge grunnlag for neste generasjon av stolte skipsbyggere.