De første cruiseskipene uteblir – jobber videre

Mo i Rana havn har jobbet i en årrekke for å gjøre byen og havna interessant for cruiserederiene, og i år var året da det virkelig skulle ta til. Men så kom den globale koronapandemien.

– For Mo i Rana skulle 2020 bli året da de første cruisebåtene ville anløpe havna og byen vår. Anløpene som var planlagt til Mo i Rana i år er nå formelt kansellert, må cruisekoordinator Øystein Lorentzen konstatere. Men han har også fremtidshåp.
– Flere rederier ønsker å besøke Mo i Rana, så vi jobber videre for å sikre oss anløp i årene som kommer, sier han.

Norge er et populært reisemål for cruiseselskapene og mange norske reiselivsbedrifter lever helt eller delvis av dette. Fra mars i år ble det full stopp i cruise. Konsekvensene av dette er dramatisk. De største havnene i Norge har nå store økonomiske tap relatert til stansen i cruiseanløp. Enkelte reiselivsbedrifter risikerer også å måtte legge ned driften.

Les mer om cruise og korona i papirutgaven av Havnemagasinet som kommer den 17. juni.