Flagger om MS «Oslofjord»

Fjord Line kunngjorde i mars en intensjon om å endre flagg på ett av sine fire skip fra det danske skipsregister DIS, til det norske skipsregister NOR. Dette er nå besluttet å gjennomføre.

Foto: Fjord Line


Årsaken er som tidligere nevnt at omkring 90 prosent av gjestesammensetningen til MS «Oslofjord» er nordmenn og derfor ønsker rederiet å tilpasse seg signaler fra det lokale markedet ytterligere.

En omflagging, betyr blant annet at det vil bli enklere å benytte seg av norsk og lokal arbeidskraft om bord.
– Vi må understreke at vi er fornøyd med, og takknemlige for arbeidet dagens besetning utfører. Vi har tro på at vi finner gode løsninger for dem sammen med fagforenigene nå når beslutningen er tatt, sier konsernsjef i Fjord Line, Rickard Ternblom.

MS «Oslofjord», tidligere MS «Bergen», har en lang historie i Fjord Line. Hun har seilt for selskapet mer eller mindre uavbrutt siden hun ble bygget i 1993. Først under norsk flagg frem til 2003, deretter under dansk flagg. Nå returnerer altså skipet tilbake til rødt, hvitt og blått.

Etter en omfattende ombygging og oppgradering, ble MS «Oslofjord» satt inn på på ruten mellom Sandefjord og svenske Strømstad sommeren 2014. Mottakelsen i markedet har vært formidabel og den foreløpige passajerrekorden ble satt i 2018, da omkring 460.000 reisende reiste med skipet. I all hovedsak nordmenn.

– Vi vet at lokalsamfunnet er opptatt av norske arbeidsplasser og norsk tilhørighet. Nå tar vi altså grep, sier Ternblom. Vi gleder oss!

Foreløpig gjelder vedtaket kun for MS «Oslofjord» som betjener linjen mellom Sandefjord og Strømstad, men konkret dato for omflaggingen er ennå ikke satt. Den gjenværende flåten fortsetter i DIS-registeret.