Ny dato for ESPO-konferansen

Som Havnemagasinet har skrevet om har korona-krisen tvunget ESPO, den europeiske havneorganisasjonen og Oslo Havn, som teknisk arrangør, å utsette ESPO Conference 2020. Nå er det satt ny dato og arrangementet blir arrangert i Oslo, omlag ett år senere.

Fra konferansen i 2018. Foto: ESPO.

ESPO beklager at man måtte gå til dette skritt.
– Vi kom til denne tøffe beslutningen med tanke på den nåværende situasjonen for spredning av Covid-19 blant Europa og de forskjellige reiseforbudene som antagelig fortsatt vil være på plass i mai, i Norge så vel som i mange andre EU-land.
Når dette er sagt, vil vi gjerne informere om at vi utsetter vårt årlige arrangement til 2021, samme sted, samme periode. Fest datoen i kalenderen din: 27. – 28. mai 2021! Med Oslo havn er vi virkelig i gode hender og vi vil beholde alle de gode ideene til årets utgave for 2021 og gjøre det til en enda sterkere versjon, heter det i en melding fra ESPO.


– Vi beklager dypt at denne årlige tradisjonen og samlingen av europeiske havner og den europeiske havnebransjen ikke kan finne sted i år. Siden ESPO-konferanser må være åpne og tilgjengelige for alle havner og havneinteressenter fra hele Europa, noe som ikke kan garanteres i løpet av de neste månedene, bestemte vi oss for å utsette arrangementet til 2021. I de fleste europeiske havner er det nå også alle hender på dekk for å spille sin kritiske rolle i forsyningskjeden og prøve å overvinne denne helse- og økonomiske krisen. Så,de første ting først. Vi er glade for at det allerede er satt en ny dato, og at Oslo Havn fortsatt er vår entusiastiske vert. Vi håper inderlig å se alle våre medlemmer, deltakere og havner tilbake i Oslo ved god helse. Vi lover deg en konferanseutgave som teller for to. I mellomtiden ønsker vi alle ESPO-venner all styrke og mot til å overvinne denne vanskelige perioden, sier Isabelle Ryckbos, ESPOs generalsekretær.