Utsetter stor havnekonferanse i Oslo

ESPS, den europeiske havneorganisasjonen, utsetter sin årlige konferanse. Den skulle etter planen ha gått av stabelen i Oslo.

Fra konferansen i 2018. Foto: ESPO.

Årsaken til utsettelsen er koronapandemien, og arrangementet vil ventelig bli utsatt et helt år.
– Konferansen blir ikke gjennomført i mai 2020 som planlagt, men blir mest sannsynlig utsatt et helt år, fremdeles i Oslo men da mai 2021. Eksakte datoer er ikke satt ennå, bekrefter havnedirektør Ingvar Mathisen, i Oslo Havn. Havna i Oslo skulle være teknisk arrangør av konferansen.

Hovedtema for konferansen skulle etter planen være  «En grønn avtale for europeiske havner, deres byer og deres innbyggere»

Dette basert på at Europakommisjonen offentliggjorde  «European Green Deal» før jul i fjor og la en forpliktelse for Europa om å bli verdens første karbonnøytrale kontinent innen 2050. ESPO-konferansen i 2020 skulle diskutere kommisjonens konkrete planer for å oppnå disse ambisjonene. Hvem gjør hva? Hvordan kan havner bidra? Hva er de mest kostnadseffektive tiltakene? Hvilke politiske tiltak og hvilke finansielle instrumenter er nødvendig? Hva kan andre interessenter gjøre? Er en koalisjon av de villige som trengs? Kort sagt: hva er den beste «Green Deal» for havner?

Slik blir det altså nå ikke. Hva slags tema den utsatte konferansen får kommer vi tilbake til.