Fornyer med nytt fartøy

Skagerak Sea Service AS, et datterselskap av Kragerø Sjøtjenester, har gått til innkjøp av fartøyet «Bauge» fra JD Crafts AS i Danmark.

Fartøyet er en kraftig slepebåt med dobbelt kapasistet i forhold til «Skilsø» og «Tug Frier». Slepekraften er oppgitt til 32 tonn BP.

Skagerak Sea Service ønsker med dette fartøyet å øke sitt operasjonsområde, større slep og mindre væravhengig. Med dette øker man kapasieten, på oppdrag man tidligere ikke hadde mulighet til å utføre.

Selskapet opplyser at man kommer til å selge fartøyet «Skilsø», og la «Bauge» overtar dette fartøyet sine oppdrag. Fordelen for denne fornøyelse er at man får to forskjellige fartøyer i forhold til kraft og kapasitet, istendenfor tidligere oppsett med «Skilsø» og «Tug Frier» som er like i størrelse og kraft.

Den nyinnkjøpte «Bauge» innehar en kraftig slepevinsj med 600 meter lang 40 milimeters wire. Den innehar også baugthruster og kran, samt svingbar dyse som gjør fartøyet drivstoffgjerrig og effektiv i slepeopperasjoner. «Bauge» innehar også World-Wide sertifikater.