Fjord Line satser enda mer grønt

Etter et lengre opphold i dokk, er MS Stavangerfjord tilbake i rute mellom Norge og Danmark. Tre skinnende grønne piper, som forteller om selskapets miljøprofil, og et splitter nytt loungeområde, er det gjestene først og fremst vil legge merke til.


«We are green» står det å lese på de tre nymalte grønne pipene som står på rekke og rad på toppdekket til passasjerfergen MS Stavangerfjord. Årsaken er ganske enkelt at selskapet med dette håper å nå ut med sitt budskap om at de er sitt klimaansvar bevisst.

– At vi seiler med nesten 50 prosent lavere CO2-utslipp enn bransjegjennomsnittet, har lenge vært underkommunisert og vi synes det var på tide å gjøre en visuell endring som alle ser. Siden grønn er den miljøvennlige fargen, falt det oss helt naturlig å male pipene våre grønne, sier Rickard Ternblom, konsernsjef i Fjord Line.

MS Stavangerfjord er det første og største passasjerskipet i verden som drives framover på miljøvennlig naturgass. Det har hun gjort helt siden hun ble satt inn i drift for Fjord Line sommeren 2013. Det samme gjelder søsterskipet, MS Bergensfjord, som ble en del av Fjord Lines flåte i 2014. Pipene til MS Bergensfjord skal forøvrig males når hun skal i dokk i mars i år.

– Til sammen skåner skipene miljøet for om lag 60% CO2-utslipp og cirka 81% NOx-utslipp, sammenlignet med veitransport, sier Ternblom.