Sea-Cargo sikret vindmølleprosjekt

Sea-Cargo AS er stolt over å ha sikret transport og logistikk for et stort vindmølleprosjekt for en av verdens største vindmølle-produsenter.

Foto: Sea-Cargo.


Kontrakten går ut på å frakte totalt 51 vindmøller fra ulike deler av Europa, som så skal settes opp i Tonstad i Sirdal.

Ettersom modulene blir produsert på ulike steder valgte Sea Cargo å sammenstille prosjektet på Husøy ved Haugesund.
Komponenter som naceller, hub-enheter, trafoer også videre blir lastet i Esbjerg i Danmark. Vindmølle-bladene blir lastet i Świnoujście Polen, mens tårnseksjonene kommer inn på eget skip fra Asia. Tårnseksjonene fra Kina losses først inn på terminalen på Husøy og transporteres til dedikert lagringsområde på den nylig utbygde havna.

Sea-Cargo-skipet SC Astrea vil deretter anløpe Husøy to ganger i uken for å flytte komplette vindmøllesett til Kvinesdal. Prosjektet starter i månedsskiftet april/mai. Sea-Cargo har bred erfaring med å frakte vindmøller, og har fraktet over 500 komplette møller fordelt på 15 prosjekt siden 2011.
– RORO har et betydelig fortrinn da det gir en betydelig raskere losse- og lasteoperasjon, samtidig som det begrenser risiko for skade på last. Sea-Cargo er stolt over nok engang å ha fått tillit fra en av de største produsentene i markedet, og ekstra hyggelig er det at oppdraget denne gangen også inkluderer landsiden av prosjektet. Landsiden ivaretas av vårt nye felles stevedoreselskap Haugesund Stevedoring, forteller Dag Tarberg, – Direktør for Sea-Cargo Agencies & Landbased Services i Haugesund.

Relaterte artikler