Cxense Display

Kystverkets grønne flaggskip til batterikonferanse

I forbindelse med Maritime Battery Forums konferanse WATTS UP 2019 legger er et av Norskekystens mest miljøvennlige fartøy til kai i Bergen 6.-7. mars; multifunksjonsfartøyet OV «Ryvingen».

Foto: Kystverket


Kystverkets nyeste multifunksjonsfartøy, OV «Ryvingen», har en batteripakke på hele 3 MWh, som er nesten tre ganger så mye som den helelektriske batteriferjen MF Ampere. Dette gjør det mulig for OV «Ryvingen» å gå en hel arbeidsdag på kun batteridrift. Fartøyet benytter landstrøm der det er tilgjengelig, men kan også ligge til kai på batteridrift i opptil et døgn for å ha et havneopphold som er støy- og utslippsfritt.

Rolls-Royce Marine har beregnet at OV «Ryvingen»s klimagassutslipp vil minimum være 35 prosent lavere enn utslippene til Kystverkets første multifunksjonsfartøy OV «Utvær», som ble overlevert i 2012. Reduksjonen kan komme helt ned i 84 prosent dersom landstrøm blir tilgjengelig i alle havner OV «Ryvingen» anløper.

6. og 7. mars vil OV «Ryvingen» ligge ved Nykirkekaien i Bergen som et av trekkplastrene ved konferansen «WATTS UP 2019» i regi av Maritime Battery Forum, driftet av DNV GL. På konferansen samles om lag 150 internasjonale deltakere for å høre siste nytt fra norsk maritim sektor som er verdensledende både i å utvikle og å ta i bruk ny teknologi.

Konferansedeltakerne vil få omvisning på fartøyet onsdag 6. mars fra kl. 16:30.

Relaterte artikler