Cxense Display

Seattle ser til Norge for å bygge en ny og bærekraftig havneindustri

Handelsdepartmentet i Washington og havnemyndighetene i Seattle besøker Bergen, Oslo, Trondheim og Ålesund denne uken for å se på løsninger som kan gjøre amerikanske havner grønnere og mer innovative.

Delegasjonen fra Washington State Department of Commerce og Port of Seattle fikk teste den nye elektriske ferjen som skal settes i drift mellom Sandvikvåg og Husavik i Hordaland. Foto: Port of Seattle/Innovasjon Norge.

 

– Norge er ledende innenfor maritim digitalisering og lavkarbonløsninger, og en veiviser for Washingtons strategi. Vi gleder oss til å utforske nye partnerskap, sier Brian Bonlender, direktør for Washington State Department of Commerce.

Innovasjon Norge har vært ansvarlig for å planlegge Norgesbesøket. Noen av bedriftene delegasjonene treffer mens de er i Norge er Ruter, Kongsberg Maritim, DNV GL Maritime, Wilhelmsen, Westcon, Corvus, NTNU i Trondheim, Shiplog, Ulstein og Stadt AS. Besøket startet i Oslo på mandag før turen gikk videre til Bergen på tirsdag og Ålesund på torsdag. Besøket avsluttes i Trondheim på fredag.
Les mer om besøket i neste papirutgave av Havnemagasinet.

Relaterte artikler