Cxense Display

Stavanger første havn

Stavanger blir første havn som besøkes når P&O-Cruises i 2020 setter inn sitt første LNG-drevne cruiseskip på ukelange cruise i Nord-Europa.

Cruiseskipet IONA. Illustrasjon: PO-Cruises

Søndag 17. mai 2020 kommer «Iona» på første besøk, rett fra verftet og et introduksjonscruise.
Med 19 anløp i Stavanger i 2020 er det klart for den største avtalen et cruiserederi noensinne har inngått med havnen for ett enkelt skip. «Ioana» skal bruke LNG som drivstoff både til havs og i havn. Det kan driftsmessig sammenlignes med Danmarksfergene til Fjord Line, men er mye større.

Etter det første anløpet er Strandkaien reservert for «Iona» 18 mandager til ut i september 2020. Med avtalen gjør både rederi og havn betydelige framskritt for at miljøavtrykket av cruisetrafikken skal bedres.

Relaterte artikler