Cxense Display

Ny eier av Unifeeder

Nylig kunne et av rederiene som vi ser langs kysten, Unifeeder, kunngjøre at de var oppkjøpt av den globale terminal- og logistikkaktøren DP World of Dubai.

– DP World er en ledende leverandør av global handel og en integrert leverandør til en rekke forsyningskjeder som driver flere, men likevel relaterte virksomheter – fra sjø og innlandsterminaler, maritime tjenester, logistikk og tilleggstjenester til teknologidrevne handelsløsninger.

Porteføljen av 78 operative marine- og innlandsterminaler støttes av over 50 nærstående virksomheter i 40 land på seks kontinenter med en betydelig tilstedeværelse i både voksende og modne markeder.
Selskapet med over 36.000 ansatte fra 103 land dyrker langvarige forhold til myndigheter, fraktlinjer, importører og eksportører, samfunn og mange andre viktige bestanddeler i den globale forsyningskjeden.

– Unifeeder har hatt stor suksess de siste fem årene under Nordic Capitals eierskap, og denne transaksjonen er en utmerket mulighet for våre kunder, leverandører og Unifeeder fremover. Unifeeder og DP World deler begge visjonen om å etablere kundeorienterte løsninger med høyt fokus på operasjonell effektivitet og moderne digitalisering både eksternt og internt, sier konsernsjef Jesper Kristensen i Unifeeder.

– Under vårt nye eierskap vil vi fortsette å utvikle og utvide Unifeeder-merkene ytterligere og utenfor nåværende geografiske områder og produkter. Unifeeder vil fortsette å operere på en fullt uavhengig, flerbrukerbasis under sin nåværende eksisterende ledelse, og forventer å se ytterligere vekst som følge av transaksjonen. De kjente Unifeeder-egenskapene til smidighet, fleksibilitet og utvikling av kundesentriske produkter vil fortsatt være tyngdepunktet for alle merkene, poengterer Kristensen.

Unifeeder er fortsatt fokusert på å bygge «best i klassen» tjenester, dekning og samarbeid. – Unifeeders vil etter oppkjøpet legge til rette for at vi kan betjene våre kunder enda bredere og med enda større omfang og konkurranseevne. Derfor vil Unifeeder, sammen med vår nye eier, strebe etter å forbedre tilbudet og videreutvikle omlastingsmarkedene og forsyningskjedene i Europa og ellers, til fordel for våre kunder spesielt og lasten generelt.

Når transaksjonen er fullført, vil Unifeeder bli en del av DP World-familien og vil fortsette å fungere som et selvstendig selvstendig merke under DP

World Groups paraply. Det er ingen forventede endringer i forholdet til våre kunder og leverandører, sier Jesper Kristensen.

For å unngå tvil, vil transaksjonen ikke bli fullført før det er mottatt vanlige regulatoriske godkjenninger.

Relaterte artikler