NATO-styrke på besøk

NATO styrken kommer på besøk til  Bergen i perioden 24.-27. august 2018.
I følge Bergen Havn vil de holde åpne skip på  lørdag 25. og søndag 26. august klokken 1300-1600

Standing Nato Countermeasure Group1, ledet av styrkesjef Peter Ramboer, anløper Bergen fredag. Gruppen er på tokt langs norskekysten for å søke opp og desarmere miner som har blitt liggende igjen etter 2. verdenskrig.

NATO-styrken har, med unntak av et kort sommerferieavbrekk, vært i vedvarende aktiv tjeneste siden januar i år. I denne perioden har styrken søkt etter og ryddet miner utenfor Oslo, Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Baltikum.

Styrken består av fire skip, og alle vil ligge til kai i Bergen denne helgen: BNS Godetia (Belgia), HNOMS Måløy (Norge), LVNS Rusins (Latvia), og LNS Kursis (Litauen).

Relaterte artikler