Celebert besøk i Trondheim havn

Spesifikasjoner Großherzogin Elisabeth: Lengde: 53 meter – Høyde: 28 meter – Antall permanent mannskap: 20. (Foto: Trondheim havn)

Großherzogin Elisabeth ble bygget i 1909. I forrige uke seilte skipet inn Trondheimsfjorden og la til kai i Trondheim havn.

Det over hundre år gamle skipet skal delta i The Tall Ships Races i Stavanger 26. juli, melder Trondheim havn på sin hjemmeside.
Großherzogin Elisabeth ble bygget som San Antonio i i 1909. 25. januar 1914 gikk skipet på grunn ved kysten av Marokko, og i 1929 kantret det utenfor Danmark, men ble berget. Etter å ha vært i stallen til flere rederier og eiere, kjøpte den tyske rederen Hartmut Paschburg skipet i 1973 og brukte det som cruiseskip, der det gikk i Middelhavet under navnet Ariadne.
I 1982 ble det igjen solgt, og er også i dag i bruk som treningsfartøy for seilere, med mannskap som skal delta i The Tall Ships Races i Stavanger i sommer, skriver Trondheim havn på egen hjemmeside.
Video av skipet i aksjon

 

Smånytt

Med på Trident Juncture – Kystverket er en av aktørene som skal være med på den store NATO-øvelsen Trident Juncture i oktober og november i år. 30 deltakende nasjoner er med på øvelsen, som Norge er vertsnasjon for, melder Kystverket på egen hjemmeside.

Relaterte artikler