Cxense Display

Sykkeleliten velger sjøveien

DRAR TIL SJØS: Når syklister, media og støtteapparat i Arctic Race of Norway skal flytte seg langs Finnmarkskysten, reiser de som lokale har gjort i 125 år – med Hurtigruten. (Foto: Reto Zwick/Hurtigruten)

De er mest vant til landeveien. Men under årets Arctic Race of Norway skal den internasjonale sykkelverdenen også få oppleve Nord-Norge fra sjøen – når Hurtigruten skal stå for en helt spesiell etappe i sykkelrittet.

Når verdenseliten passerer målstreken i Kjøllefjord fredag 17. august, vil syklister, støtteapparat og medier seile med MS Midnatsol videre til Honningsvåg. Der starter den neste etappen dagen etter.

Målgang i Kjøllefjord

Hurtigruteskipet vil også ligge til kai i Kjøllefjord i forbindelse med målgang, og både mannskap og gjester fra hele verden vil ta del i folkefesten.

– Arctic Race of Norway og Hurtigruten har mye til felles. Arctic Race of Norway er et unikt sykkelritt i verdensklasse, og som markedsfører Norge til et stort internasjonalt publikum. Det samme gjør Hurtigruten, som tilbyr unike opplevelser i verdensklasse. Derfor er vi svært glade for samarbeidet, og muligheten til å vise den vakre finnmarkskysten til et internasjonalt sykkelpublikum, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Årelang drøm

Årets Arctic Race of Norway arrangeres i Finnmark. Det er etter andre etappe, som går fra Tana til Kjøllefjord, at Hurtigruten skal transportere syklister og støtteapparat.

Allerede siden før første sykkelritt ble arrangert i 2013 har daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway hatt en visjon om å frakte rytterne mellom etapper med Hurtigruten. Nå er en avtale på plass som gjør visjonen til virkelighet.

– Vi ønsker å vise stjernene som stiller til start noe av det beste Nord-Norge har å by på, og da er det viktig å ha med Hurtigruten, sier Dybdal.

‘Vil løfte Norge og Nord-Norge’

Dybdal og Skjeldam mener at et tettere og bedre samarbeid mellom sterke merkevarer i Nord-Norge er viktig for å styrke landsdelen som reisemål.

– Vi har en felles ambisjon om å løfte Norge og Nord-Norge på en bærekraftig måte. Hurtigruten tilbyr unike opplevelser langs kysten, og Arctic Race bringer Nord-Norge ut til verden. På den måten både utfyller og forsterker vi hverandre, sier Dybdal.

Årets ritt sendes på TV-kanaler i 190 land, hvorav 146 sender direkte.

(Pressemelding)

 

Smånytt

Dieselutslipp i Skudeneshavn – Mellom 1000 og 2000 liter diesel har lekket ut av en tråler som ligger til havn i Skudeneshavn. Både politiet og brannvesenet har vært på stedet, men vurdert det slik at dieselen vil fordampe av seg selv, sier operasjonsleder Victoria Hillveg ved Sør-Vest politidistrikt. (NRK.no)

 

Relaterte artikler