Cxense Display

Ildsjel og domfelte restaurerte kai

Bosskaien nå så god som ny, f.v. journalist i BT Hans Ivar Moss Kolseth, havnedirektør Johnny Breivik og ‘eldsjel’ Roger Iversen. (Foto: Astrid Tomassen/Bergen Havn)

Den gamle Bosskaien i Skuteviken er nå pusset opp og åpnet for publikum, etter kjempeinnsats av en ildsjel og domfelte med samfunnsstraff.

– Vi ønsker å hegne om viktige kulturminner ved å gjøre sjøfronten tilgjengelig for allmennheten. På den måten utvikler vi en moderne og fremtidsrettet havn som sikrer vår historie og kulturarv. Å ta vare på disse unike kaianleggene, er en viktig del av vår samfunnsoppgave, fremholder havnedirektør Johnny Breivik overfor Havnemagasinets nettutgave.

Historisk havnemiljø verdt å ivareta: Sverresborg og Skuteviken i forgrunnen anno 1935. (Foto: Bergen kommune/Billedsamlingen, UiB)

Drevet av ildsjel

En nyhetsmelding på havneselskapets hjemmeside om åpningen av Bosskaien, har link til en artikkel på nynorsk i Bergens Tidende:

«Eldsjel Roger Iversen og domfelte med samfunnstraff restaurerer den svært forfalne kaia på dugnad.

Kaia, som vert omtala som bosskaien, blei bygd på 1200-talet.

I 1875 vart ho bygd om til bosstømming og renovasjonsetaten dumpa boss her fram til 1975.

‘Tilnærma lik utgåva frå 1875’

Formålet med restaureringa var å gjere den tilnærma lik utgåva frå 1875. (…) Området var tidlegare ei stor fjære, med fleire kaiar som stakk ut,» skriv Bergens Tidende.

 

 

Relaterte artikler