Cxense Display

Hurtigruten tar over Kleven Verft

Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten på besøk ved Kleven verft i fjor. (Arkivfoto: OCLIN/Hurtigruten)

Hurtigruten overtar Kleven Verft, opplyser konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten og konsernsjef Karsten Sævik i Kleven i Kleven i en pressemelding.

Det skjer ved at Hurtigruten-eide selskapet KVE Holding as tar over 100 prosent av aksjene i Kleven Verft as, Kleven Maritime Contracting as og Kleven Maritime Technology. Dagens eiere beholder resten av Kleven-selskapene.

‘Gir oss ro’

– Dette er en svært god løsning som gir oss ro til å fokusere på å bygge noen av verdens mest avanserte skip, og rigge Kleven for fremtiden. Dette sikrer arbeidsplassene ved det som er en hjørnesteinsbedrift i Ulsteinvik og svært viktig del av den maritime klynga på Sunnmøre, sier konsernsjef Karsten Sævik i Kleven i en pressemelding.

I fjor høst var Kleven gjennom en omfattende restrukturering. I pressemeldingen opplyser Kleven at økte kostnader knyttet til flere av verftets prosjekter har gjort det nødvendig med ytterligere likviditetstilførsel.

Den nye finansielle løsningen gir en likviditetstilførsel som kan komme opp i 600 millioner kroner, opplyses det i pressemeldingen. Denne består av bidrag fra eiere, kunder og banker.

‘Ser et stort porensial’

– Som oss i Hurtigruten har Kleven en lang og rik historie. Som oss har de satset på kvalitet og nyskaping, og som oss de har vært gjennom en stor omstilling. Både som ansvarlig eier og ansvarlig kunde er det viktig for oss å finne gode, og ikke minst langsiktige løsninger. Vi ser et stort potensial på Kleven, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

 

Relaterte artikler