Minimarked på cruisekaia

Cruiseskipene har gitt grunnlag for et minimarked på cruisekaia i Arendal. (Foto: Arendal havn)

Arendal havn har invitert lokale produsenter til å på et nytt minimarkedet på cruisekaia til Arendal. – Det er godt mottatt av våre cruisegjester og lokalt, opplyser havnefogd Rune Hvass til havnemagasinet.no.

Bodene leies ut billig til lokale tilbydere av suvenirer og varer med lokal tilknytning. – Kaia yrer av liv under båtenes landligge, forteller Hvass.

Stor cruisetrafikk i år? – Det er innmeldt 11 cruiseanløp denne sommeren. Vi har også hatt svært mange besøk fra rederier og agenter som vurderer Arendal som anløpssted.

– Arendal er tradisjonelt en viktig og den eldste havnen på Sørlandskysten. Arendalittene har mye av sin identitet og kultur knyttet til skip, sjø og skjærgård og cruisebåtene er derfor godt mottatt. Oppgraderingen av cruisekaia i sentrum og en betydelig og bevisst satsing bærer nå frukter, sier Rune Hvass.

 

Smånytt

Kråkøya-havna åpner – I dag åpner fiskeriminister Per Sandberg den nye havna på Kråkøya utenfor Rørvik, som er bygget på oppdrag for Nord-Trøndelag Havn Rørvik (NTHR). Den skal brukes av transportskip som skal frakte trøndersk sjømat til kontinentet. Vogntogene med fisk som i dag ruller gjennom Norge og over grensa til Danmark, skal erstattes av skip som går mellom Rørvik, Hitra og Hirtshals, melder adressa.no.

 

Relaterte artikler