Cxense Display

Europeisk containerlast vil øke kraftig

Yilport Osloterminal sett ovenfra. (Foto: Oslo Havn)

Yilport Oslo ser for seg en betydelig økning i europeisk containerlast.

Det skriver Oslo Havn på sin hjemmeside: I april 2018 var volumet økt med 21 prosent sammenlignet med fjoråret. Samlet vekst for 2018 er 7 prosent for de første fire månedene. I alt ble 179 fartøyer operert i denne perioden (73 322 TEU).

Tar gods fra lastebilene

Terminaldirektør Bjørn Engelsen mener at trenden vil fortsette: – Gods fra Europa, såkalt Short Sea Cargo er en viktig del av vekststrategien for Yilport Oslo. For å kunne konkurrere med lastebiler fra Øst-Europa som bringer lasten til Norge på vei, er frekvens, fleksibilitet og pålitelighet nøkkelfaktorer for suksess. Ved nært samarbeid med rederiene og Oslo Havn kan vi tilby en 24/7-tjeneste som er konkurransedyktig. Med den nye Viasea-tjenesten fra Klaipeda / Gdynia håndteres totalt 11 containerskip i uka som kommer fra de viktigste europeiske knutepunktshavnene.

Automatisering

Fremover er Yilports kommersielle leder, Maiken Solemdal, overbevist om at de pågående automatiseringsprosjektene i terminalen vil styrke Yilport Oslos posisjon som Norges short sea-nav ytterligere. Allerede implementerte automatiske porter har økt trafikkstrøm og effektivitet. Yilport er for tiden i ferd med å operere fjernstyring på de elektriske RTG kranene, noe som vil forbedre fleksibiliteten ytterligere, spesielt når det gjelder åpningstider.

Maiken Solemdal: – Automatisering gir effektivitet. (Foto: Oslo Havn)

Sjøtransport for det grønne skiftet

– Vi er fornøyd med dette bidraget til det grønne skiftet. Det er et betydelig volum fra vei til sjø, og et godt bidrag til å nå vekstmålet Oslo bystyre har satt for oss. Sjøveien er miljøveien, og bidrar til mindre utslipp, sier havnedirektør i Oslo, Ingvar M. Mathisen.

Ingvar M. Mathisen: – Sjøveien er miljøveien. (Foto: Oslo Havn)

(Kilde: Oslo Havn)

 

Smånytt

Tre cruiseskip besøker Stavanger fredag: Først ventes «Viking Sea» med 900 passasjerer, så «Saga Pearl II» som kan ta 500 passasjerer samt Fred Olsens «Braemar». 2.  pinsedag kommer fire skip.

 

Havnas dag – Trondheim Havn inviterer til Havnas dag 9. juni. Det leggers opp til maritime aktiviteter for store og små, der hele familien kan utforske den historiske havnebyen Trondheim.

 

Relaterte artikler