Klar for Dvalin-feltet

Havbunnsrammen blir løftet ombord på Deep Explorer i Egersund. (Foto: dea-norge.com)

Denne våren starter arbeidet på Dvalin-feltet i Norskehavet. Havbunnsrammen, som skal plasseres på 400 meters havdyp, er på vei til feltet fra verftet i Egersund.

Det melder DEA Norge i en pressemelding. Den 280 tonn tunge havbunnsrammen ble løftet fra kaien ved Aker Solutions sitt verft i Egersund til fartøyet «Deep Explorer» i kveldingen.

Kurs mot Dvalin-feltet

Etter et testløft, som forberedelse til offshore-operasjonen, satte skipet kursen mot Dvalin-feltet som ligger 260 kilometer nord-vest for Kristiansund.

Det var forventet at «Deepsea Explorer» kom fram til feltet før helgen, hvor TechnicFMC har startet arbeidet med å installere rammen på havbunnen hvor Dvalin-brønnene skal bores i 2019.

– Plasseringen av havbunnsrammen på sjøbunnen markerer starten på en aktiv vår for DEA og Dvalin-prosjektet. I løpet av de neste par månedene vil vi også forberede rørledningtraseen, løfte en modul om bord på Heidrun-plattformen og legge gassrørledningen på havbunnen, sier prosjektdirektør Keith O’Donnell.

Følger tidsplan og budsjett

Løfteoperasjonen i Egersund gikk etter planen, og er et direkte resultat av godt samarbeid og god planlegging av leverandørene og DEA. Dvalin-prosjektet følger både tidsplan og budsjett mot produksjonsstart i 2020.

Relaterte artikler