Vinner av Danske Havnes fotokonkurranse

Vinnerbildet

Vinneren av fotokonkurransen er Jens Nørgaard Larsen, som har tatt et bilde av aktivitetene i Thyborøn Havn.

Bildet fra Thyborøn havn var en av mange fotografier som deltok i konkurransen for å vinne til den danske havnefotokonkurransen i anledning 100-årsjubileet.

På Havnekonferansen i 2018 ble en 1.-, 2.- og 3.-plass kåret. Alle prisvinnere ble avslørt på danske Danske Havnes Havnekonference 10 april 2018, hvor transportminister Ole Birk Olesen overrakte premier til de tre stolte vinnerne..

Vinnerbildet

Vinneren av fotokonkurransen fikk følgende dom fra dommerpanelet:

«Godt sammensatt og vakkert fangst av en hverdagssituasjon som både forener bildet med dynamikk og appellerer til observatørens nysgjerrighet. Hva var dagens fangst? Hva snakker de om? Kontrasten mellom de hvite fiskekassene og fiskernes gule klær trekker oppmerksomheten til seg og engasjerer automatisk betrakterens tankerekke i retning av fiskeindustrien, som de fleste av oss tradisjonelt forbinder med havnevirksomhet. Dette bildet er valgt som det beste fordi det oppfyller alle konkurransens kriterier. Bildet har i hy grad havnenes funksjon i sentrum, samt fokuserer på de mennesker som er viktige for havnenes arbeid.»

2.- og 3.-plass

De andre vinnerne ble utnevnt av følgende grunner.

2.-plass til ADP – Fredericia Haavn, hvor Jesper Blæsild har tatt bildet, er valgt av følgende grunner:

«Veldig vakkert bilde – nærmest malerisk. Fylt med stemning. Man kan nesten lukte kornet og merke varmen fra solen som skinner gjennom vinduene og treffer den arbeidende maskinen, som ensomt holder styring på kornet. God komposisjon, fin kontroll av teknikken. God vinkel for å vise hva som skjer bak fasaden i havnen.»

3-plass går til Århus havn, hvor havneassistent Søren Corndrup har tatt et bilde og er valgt av følgende grunner ifølge dommerne:

«Et tradisjonelt action-bilde som appellerer til det indre, lekende barnet med skumspray på toppen. Det er fart over feltet. Som seer kan vinden føle håret, lukte havet og ha morgensolen i øynene mens du gjør arbeidet sammen med piloten. Godt arbeid. »

Juryen

Vinnerne ble utnevnt av et panel av dommere, bestående av:

  • Fotograf Asger Ladefoged, Berlingske Tidende
  • Transportpolitisk ordfører Kristian Phil Lorentzen (V)
  • Styreleder i Århus Havn og borgermester Jacob Bundsgaard (S)
  • Direktør for BG Stone, Hans Christian Andersen
  • Kommunikasjonsrådgiver Sofie Gravers Jacobsen, Danske Havne

(Pressemelding fra Danske Havne.)

Relaterte artikler