Ferdigstiller digital havnetjeneste

Illustrasjon: Kystverket

Nå ferdigstiller Kystverket den digitale havnetjenesten i SafeSeaNet.

I september 2017 lanserte Kystverket en utvidet tjeneste for alle havner og havneanlegg i det nasjonale meldingssystemet SafeSeaNet Norway. Tjenesten er nå ytterligere forbedret for å gjøre det enklere for havner å integrere digitale forespørsler om kai plass direkte inn i sine havnesystemer.

Muligheten for at skipsfarten kan forespørre kaiplassering er en funksjonalitet som ble lansert i september, og mange skip, agenter og havner har allerede tatt dette i bruk i meldingsportalen.

Bedre integrasjon

Flere av de største havnene bruker i dag ulike fagsystem-løsninger til å operere og effektivisere havnedriften. Seilaser fra SafeSeaNet har lenge blitt overført til disse fagsystemene gjennom Kystverkets integrasjonstjenester, såkalt maskin-til-maskin interface. Ved å utvide Kystverkets integrasjonstjenester til også å behandle forespørsler om kai, blir integrasjonen enda bedre. Tjenesten forenkler havnenes bruk av data fra SafeSeaNet. Løsningen ble nylig presentert for ulike leverandører som leverer havnesystemer til de største havnene i Norge.

Etterspurt

‒ Å kunne behandle forespørsler om kai i egne fagsystem har vært en svært etterspurt tjeneste fra havnene. Kystverket er derfor veldig glad for å kunne imøtekomme dette ønsket i den nyeste versjonen av SafeSeaNet Norway. Det er nå opp til leverandørene å implementere den nye funksjonaliteten, sier sjefingeniør Jarle Hauge i Kystverket.

(Pressemelding fra Kystverket)

 

Smånytt

’Sløseriprisen’ – Terminalkai Sør i Bodø, også kjent som ’Hurtigrutekaien’ – men som Hurtigruten ikke ville bruke, er for 2017 nominert til ‘prisen’ av Nettavisen. Kaia endte til slutt opp med å koste 121 millioner kroner, etter å ha sprukket med 50 millioner.

 

Fiskeindustri i Vardø – Vardø fiskeriservice skal etablere seg i Vardø og har fått dispensasjon fra reguleringsplanen på Svarnes havn til å sette opp et nytt produksjonsbygg, melder iFinnmark. 

Relaterte artikler