Ny ro-ro-kai på Polarbase

Bygger nytt kaianlegg i samarbeid med Hammerfest Havn KF. (Foto: Polarbase)

Fortgangen i Statoils Johan Castberg-utbyggingen, er grunnlaget for at NorSea Group har besluttet å bygge nytt kaianlegg i samarbeid med Hammerfest Havn KF ved Polarbase i Hammerfest.

Utbyggingen er kostnadsberegnet til 60 millioner kroner, melder Petro.no:

Milepæl

– I tillegg skapes det nå et behov for etablering på Polarbase fra flere leverandørbedrifter, og flere konkrete investeringer innen bygg og anlegg forventes å komme, sier CEO i NorSea Group, John Stangeland.

30–45 nye arbeidsplasser

Agenda Kaupang har estimert Johan Castberg vil kunne bidra med 30–45 nye arbeidsplasser tilknyttet aktiviteter ved forsyningsbasen.

– Dette er i samsvar med våre erfaringer etter at Eni Norge valgte Polarbase som forsyningsbase for Goliat. Oppstart vil gi en viktig forutsigbarhet for våre ansatte og samarbeidspartnere. Med Goliat og Johan Castberg i drift vil vi har to offshore-installasjoner i Barentshavet, noe vi ser veldig positivt på, sier administrerende direktør i Polarbase, Ketil Holmgren til Petro.no.

Relaterte artikler