Cxense Display

Naboer politianmelder Skangas

Finske Gasum er største eier av Skangas, med 70 prosent. Lyse eier i dag 30 prosent, etter å ha solgt seg ned i selskapet i juni i år. (Foto: Skangas)

Naboer til LNG-anlegget i Risavika mener risikoen ved gassanlegget blir dysset ned. Nå anmelder de Skangas til politiet, for brudd på storulykkeforskriften.

– Vi blir holdt for narr når det gjelder risiko ved anlegget, sier Geir Ove Skaarstad, talsmann for naboene til NRK.

Skangas har blant annet en avtale med Statoil, om å levere flytende naturgass fra sitt anlegg i Risavika til flere forsyningsbaser langs kysten. Gassen leveres som drivstoff til forsyningsbåter.

Påstår «skittent spill»

Helt siden Skangas bygget gassanlegget for nesten ti år siden har Skaarstad og naboer, som sammen danner Tanangerlisten, engasjert seg i det de mener er skittent spill fra eierne.

– Skangas har hele tiden dysset ned risikoen og farene ved anlegget, for oss naboer. Det er lite sannsynlig at noe går galt, men hvis det skjer så er konsekvensene av en storulykke enorm, sier Skaarstad til NRK.

Beklager

– Vi beklager, sier Kenneth Olsen som er direktør for forsyningskjeden til Skangas. Han

forteller at det nå jobbes med å gjøre selskapets websider tydeligere, og lover at informasjonen om hva som til enhver tid skjer på LNG-anlegget blir tilgjengelig til fristen som er satt til 1. Desember:

– Vi har fokus på sikker drift og vi driver anlegget etter gjeldende krav og regler, sier han til NRK.

Risavikaprisen

Skangas AS fikk Risavikaprisen 2017 for noen uker siden med juryens begrunnelse for å utmerke seg ”med solid drift over tid (…) med fokus på miljø og innovasjon og imponerende resultater innen helse, miljø og sikkerhet”.

 

 

Relaterte artikler