Bodø klager inn hurtigrutesak for PFU

Hurtigruta ved kai i Bodø. (Foto: Victoria Hodgson/Bodø kommune)

Bodø Havn KF har klaget inn Dagens Næringsliv (DN) til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på god presseskikk i forbindelse med avisens dekning av dommen i saken mot Hurtigruten.

Det skriver Bodø kommune i en pressemelding: – Denne omtalen mener vi er så grov at vi ikke kan godta det, og vi ber derfor PFU vurdere om DN har brutt god presseskikk, sier utviklings- og kommunikasjonssjef Erlend Willumsen i Bodø Havn KF i pressemeldingen.

Sterke og usanne påstander

– DN publiserte etter dommen i lagmannsretten, der for øvrig Bodø Havn vant fram på alle punkter, en pressemelding fra Hurtigruten, med sterke og usanne påstander uten at Bodø Havn fikk uttale seg samtidig, sier Willumsen. Det ble heller ikke opplyst at artikkelen var en pressemelding fra Hurtigruten.

I artikkelen ble det påstått at Hurtigruten betaler dobbel kaileie, at pengene går til «fjonge restaurantprosjekter» og at cruiserederier får kjemperabatter. Dette ble i lagmannsretten tilbakevist og retten ga Bodø Havn medhold på alle punkter.

Brudd på god presseskikk

I klagen til PFU mener Bodø Havn at DN har brutt reglene for god presseskikk på flere punkter. Det gjelder samtidig imøtegåelse av faktiske opplysninger og beskyldninger, faktafeil i forsidehenvisninger og artikkel, at det er skapt et usaklig inntrykk og at DN ikke rettet opp i feil.

– Vi kan ikke finne oss i hva som helst og som offentlig aktør har vi et spesielt ansvar for å si ifra når vi mener at det tråkkes over streken, og det er derfor vi har brakt Dagens Næringsliv inn for PFU, sier Willumsen i pressemeldingen.

 

Relaterte artikler