Er blitt direktør i Artsdatabanken

Einar M. Hjorthol – ny direktør i Artsdatabanken. (Foto: Trondheim Havn IKT)

Tidligere direktør for Trondheim havn, Einar M. Hjorthol, er ansatt som ny direktør i Artsdatabanken, hvor han tiltrer i desember.

– Jeg er glad for at Hjorthol har takket ja til stillingen som direktør for Artsdatabanken. Hans bakgrunn som leder i ulike virksomheter gjør meg sikker på at han vil bidra til å ytterligere utvikle Artsdatabanken i årene som kommer, sier Bror Yngve Rahm, styreleder i Artsdatabanken, til Avisa Sør-Trøndelag.

Har doktorgrad

58 år gamle Hjorthol, som er utdannet sivilingeniør og har en doktorgrad i prosess-simulering, sa i slutten av mai opp stillingen som havnedirektør i Trondheim Havn. Før det var han dekan ved avdeling for teknologi ved daværende Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), og administrerende direktør ved Microplast i Stjørdal.

Han har også vært administrerende direktør i Norsk institutt for naturforskning (NINA). Ellers har han jobbet i 10 år hos Peterson på Ranheim i ulike lederstillinger.

Toppsjefstillingen lyst ledig

Tidligere havnedirektør Wollert Krohn-Hansen ble hentet tilbake til stillingen mens Trondheim havn jobber med å finne en ny toppsjef for en av Norges største og viktigste havner. Rekrutteringsselskapet Herdvisor er engasjert til å forestå prosessen, og stillingen lyses nå ledig bl.a. i finanspressen.

Relaterte artikler