Krever obligatorisk båtregister

Finansminister Siv Jensen viser til at regjeringen nylig lanserte en vrakpantordning. (Foto: Bjørn Inge Bergestuen/Fremskrittspartiet)

Borg Havn er lei av å betale for båteiere som forlater vrakene sine i sjøen. Nå krever de at regjeringen får på plass obligatorisk registrering av båter.

Det melder NRK Østfold: Hos Borg Havn i Østfold har kapteinen sett seg lei på at havneselskapet må heise opp og ta vare på gamle båtvrak som har blitt forlatt i Glomma.

Havna må ta regninga

Det finnes nemlig ikke noe register over hvem som eier båtene, og det er dermed Borg Havn som må ta regninga for oppryddingen.

– Vi har sett mange tilfeller av båter som ikke kommer til å overleve vinteren. Vi gjør det vi kan for å forfølge registreringsnummeret og finne den rettmessige eieren. Men båten kan ha skiftet eier mange ganger etter at nummeret ble registrert, sier havnekaptein Per Kristian Johansen i Borg Havn.

Johansen anslår at selskapet bruker en halv million kroner i året på å fjerne gamle båter. Det var Fredriksstad Blad som først omtalte saken.

Vrakpantordning

Finansminister Siv Jensen (Frp) er godt kjent med ønsket om et obligatorisk register. Men hun påpeker at regjeringen nylig lanserte en vrakpantordning.

– Jeg opplever at den ordningen har blitt tatt veldig godt imot. Men så kommer det også ulike innspill i kjølvannet av det, både knyttet til obligatorisk båtregister og forslag om å utvide den nylig lanserte ordningen. Dette er innspill regjeringen må vurdere grundig, sier hun til NRK.

Relaterte artikler