Landstrøm også i Sandefjord

Når Color Hybrid settes i drift våren 2019, vil landstrømanlegget også fungere som en hurtiglader. (Foto: Color Line)

Med det nye landstrømanlegget i Sandefjord, som klima- og miljøminister Vidar Helgesen åpnet lørdag, har selskapet sluttført et omfattende miljøprogram i havnene. Programmet startet i Oslo i 2011, fortsatte i Kristiansand i 2014 og i Larvik i 2016, med avslutning i Sandefjord i august 2017.

Landstrømanlegget i Sandefjord er dimensjonert for både Color Viking og verdens største plug-in hybrid skip MS Color Hybrid.

Når Color Hybrid settes i drift våren 2019, vil landstrømanlegget også fungere som en hurtiglader. – Skipet vil derfor ha full batteridrift inn- og ut fjorden til Sandefjord indre havn, og det vil ikke være utslipp til luft av skadelige miljøgasser eller nitrogen- og svovelforbindelser verken i havnen eller i området langs fjorden, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

Landstrømanlegget gjør at Color Viking kan slå av motorene ved landligge, og dermed redusere CO2 utslippet med 2 500 tonn i året. På landsbasis sørger de fire anleggene for en årlig reduksjon på rundt 10 000 tonn.

 

Relaterte artikler