God utvikling for Aarhus Havn

Foto: Aarhus Havn

Aarhus Havn realiserte i halvår 2017 et driftsresultat på DKK 40 millioner, som er en økning på 48 prosent sammenlignet med 2016.

Resultatet er en konsekvens av at Aarhus Havn har hatt betydelig fremgang på noen av selskapets store forretningsområdene, mens andre virksomheter har trukket resultat i litt ned.

Økningen i driftsresultatet genereres ved at Aarhus Havn har økt omsetningen i de første seks månedene med DKK 9 millioner, til totalt 136 millioner, mens den totale kostnaden er redusert med 4 millioner, til totalt 96 millioner.

Mest opp, litt ned

Virksomhetsområdene container, tørrlast, ro-ro, cruise og prosjektlast bidrar positivt til økningen, mens flytende bulk har trukket den andre veien. Containeromsetningen, som er Aarhus Havns største virksomhet, har økt med ikke mindre enn 14 prosent, som betyr at det er tatt 1.821 millioner tonn containerlast over kai.

Havnedirektør Jacob Flyvbjerg Christensen kaller det ytterst tilfredsstillende at selskapet fortsetter sin positive utvikling i containerområdet. Men han påpeker også at det gode resultatet for første halvår av 2017, blant annet er påvirket av en ekstraordinær tilgang påvarer i juni.

Ikke så bra i 2. halvår

– Vi føler at jo flere av våre kunder er i en meget god utvikling, noe som betyr at mer gods fra eksisterende kunder, samtidig som vi er i stand til å tiltrekke oss nytt gods. Men vi må nok forvente at både inntektsøkning i 2. halvår, og at vårt årsresultat vil bli mindre prangende.

Også fôrstoffomsetningen har hatt en meget positiv utvikling med en oppgang på 13,2 prosent. På den annen side er salg av mineralsk olje preget av et svært ustabilt marked, noe som har redusert oljeomsetningen med rundt en tredjedel. Den reduserte oljeomsetningen betyr at den totale godsomsetning i de første seks måneder steg med 2,1 prosent.

(Pressemelding)

Relaterte artikler