Hardt rammet av ’Petya’

Foto: Mærsk/Göteborgs hamn

Mærsk Line og Mærsks datterselskap APM Terminals, som driver terminalene i Göteborg havn, er hardt økonomisk rammet av hackerangrepet ’Petya’.

Mærsk-konsernets handelsvolum ble påvirket i flere uker, og resultatet i tredje kvartal vil bli påvirket negativt med mellom USD 200 og 300 millioner, som tilsvarer mellom NOK 1,59 og 2,39 milliarder, skriver selskapet i sin Q2-rapport (børsrapport for 2. kvartal).

God underliggende drift

Til tross for dette ventes det at segmentet Transport og logistikk vil levere et underliggende resultat på over én milliard dollar for året.

– Utgiftene til dataangrepet er høye, men det har neppe noen varig effekt. Det står i overskriftene, men ikke i regnearkene når analytikerne skal gjøre opp regnskapet, skriver Nordnets investeringsøkonom Per Hansen, ifølge Business.dk.

’Petya’ gjorde at kunder ikke kunne booke plass på Mærsk Lines skip, selskapet måtte stenge flere havner og skip måtte lastes manuelt, helt uten hjelp av IT-systemer.

En av havnene som ble rammet var Nordens største – Göteborg havn. Den håndteres av Mærsk sitt datterselskap APM Terminals.

Analytikere har tidligere anslått at angrepet ville koste selskapet mellom 394 millioner og 3,55 milliarder norske kroner.

Påvirket ikke kontrollen

I sitt kvartalsregnskap understreker selskapet at angrepet ikke påvirket kontrollen over Mærsks skip og fartøyer. De skriver også at de har gjort grep for å bedre IT-sikkerheten.

(Hovedkilde: peopleread.net)

Relaterte artikler