”Vårt svar på operataket”

”Vårt svar på operataket.” (Illustrasjon: Space Group)

Tromsø Havn har fokusert på turistvirksomhet når de har valgt hvilke virksomheter som skal inn i den nye havneterminalen, som skal bli ”vårt svar på operataket”

I mai ble det klart at burgerrestauranten Graffi skulle inn i den nye havneterminalen. Nå har Tromsø Havn lettet på sløret og frigjort flere virksomheter som flytter inn i bygget når det står klart i mars 2018.

– Det er klart at Trygg vakt, Fylkestrafikk, Visit Tromsø, Hertz bilutleie, Snarby strikkestudio, og Nor Lines, pluss den nye bussterminalen, skal etablere seg her, opplyser havnesjef Halvar Pettersen til iTromsø.

Han legger til at det også skal inn én kiosk og én kafé, uten at han vil nevne navnene på disse ennå.

”Vårt svar på operataket”

Noe som skiller seg mest ut blant virksomhetene som kommer inn, er Snarby Strikkestudio, som blir nærmeste nabo til flere turistrelaterte virksomheter.

– Havneterminalen skal være noe mer enn bare et bygg. Det skal være vårt svar på operataket. Det skal være sammensatt av flere virksomheter, og det skal være interessant for folk å være der, fremholder Jarle Heitmann, styreleder i Tromsø Havn:

– Vi håper at den nye havneterminalen blir et nytt byrom som blir godt besøkt. Her kan folk gå seg en tur, og sette seg ned, eller bare se innom butikkene som er her.

Snart fylt opp

Så langt er 83 prosent av lokalene er fylt opp.

(Kilde: itromso.no)

 

 

Relaterte artikler