Godsrekord i Port of Aarhus

MSC ERICA på APMT-terminalen. (Foto: Aarhus Havn)

Da et av verdens største containerskip, MSC ERICA, i går forlot havnen i Århus, var det etter den største lossing i dansk havnehistorie.

I forbindelse med operasjonen ble det losset omtrent 3600 containere – tilsvarende ca. 6500 TEUS – fra ett enkelt skip.

Operasjonen ble utført på APMT-terminalen, og gikk helt etter planen til tross for de store godsmengdene. Havnesjef Jakob Flyvbjerg Christensen legger ikke skjul på det faktum at containervirksomheten i Port of Aarhus i dag er i sterk fremgang.

Positiv utvikling

– Siden årsskiftet har vi vært gjennom en svært positiv utvikling for containere. Og mens mens det grønlandske Royal Arctic Line tirsdag kunne melde at rederiet nå ønsker å bruke havnen i Århus fremfor Aalborg, la MSC ERICA til kai med den største mengden varer vi noensinne har sett i Danmark, sier Jacob Flyvbjerg Christensen.

Han mener at de økte volumene har sammenheng med globale indikatorer som også peker oppover, men også med at Port of Aarhus tar markedsandeler for øyeblikket.

Store havner vinnerne

– Vi har i de senere år vært i stand til å tiltrekke oss noen svært sterke kunder. Derfor får vi muligens en større andel av de voksende godsmengder som kommer med stigende konjunkturer. Dette tilsvarer veldig godt til det vi ser i utlandet at det er de store havnene som har størst fremgang, sier Jacob Flyvbjerg Christensen.

(Pressemelding fra Aarhus Havn)

 

 

 

Relaterte artikler