”Anerkjennelse som cruisedestinasjon”

I går var det stor folkefest på Prostneset i Tromsø da Viking Cruises døpte sitt nyeste cruiseskip Viking Sky, en seremoni som var lagt til Nord-Norges hovedstad.

– At Viking Cruise valgte Nord-Norge og ishavsbyen til en slik seremoni er en den største anerkjennelsen cruisedestinasjonen Tromsø kan få, kommenterer en stolt havnedirektør Halvar Pettersen.

Hyggelig mottakelse

Selv om byggingen av den nye havneterminalen preger området, ble de siste dagene før den store begivenheten preget av hektisk aktivitet med rydding, tildekking, klargjøring og montering av scener.

Skipet med passasjerer og mannskap fikk en hyggelig mottakelse. Rederiet hadde invitert hele Tromsø til å være med på dåpsseremonien, og det var stort fremmøte moderat sommertemperatur på 10 grader til tross.

Folkefest

Det ble en folkefest i videste forstand. Bl.a, fremførte Jørn Hoel sin hit «Har en drøm» sammen med Lisa Stokke og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, og Bøhren/Åseruds «Orions belte». Cruiseskipets gudmor, Marit Barstad – skipsreder Torstein Hagens niese, foretok selve dåpen ved et hogg med en vikingøks – og akevitt istedenfor champagne.

Søsterskip nr. 4

Viking Cruises er et privateid rederi som består av Viking River Cruises og Viking Ocean Cruises. Norske Torstein Hagen grunnla rederiet i 1997 og er i dag er hovedaksjonær og styreleder i selskapet.

Viking Sky (bildet) er det tredje i rekken av fire søsterskip; Viking Star (2015), Viking Sea (2016) Viking Sky (2017) og Viking Sun (2017). Alle skipene er 230 meter lang og har kapasitet til 930 passasjerer.

 

 

Relaterte artikler