Vil bli havnedirektør i Oslo

Ingvar Mathisen røper at han søker havnedirektørstillingen i Oslo. (Foto: Bodø havn)

Havnedirektør i Bodø Ingvar Mathisen og eks-direktør i Bergen Inge Tangerås er blant kandidatene til å overta stillingen etter Anne Sigrid Hamran som havnedirektør i Oslo.

Havnedirektør Ingvar Mathisens tid som sjef for Bodø Havn KF går mot slutten, bekrefter både Mathisen selv og styreleder i det kommunale foretaket, Adelheid Kristiansen, overfor bodo.nu. Han har søkt på stillingen som havnedirektør i Oslo.

Mathisen henviser til en e-post han sendte til den administrative og politiske toppledelsen i Bodø kommune 16. mai, der han informerte om beslutningen.

– Jeg ønsker å informere dere om at jeg har søkt stillingen som havnedirektør i Oslo Havn KF. Søknaden på denne stillingen er et resultat av min avgjørelse tatt for noen tid siden om å flytte til Oslo og inn sammen med min kjæreste Agnes som er bosatt der, skriver han i eposten.

Hurtigrutesaken avgjørende

Han legger ikke skjul på at den pågående rettstvisten med Hurtigruten, en sak som nettopp er anket til Høyesterett etter at Bodø havn KF vant i lagmannsretten, har tatt mye energi og fokus.

Derfor valgte Mathisen å utsette søknaden på ny stilling i Oslo til etter at dommen i lagmannsretten var klar, opplyser han. – Så ville tilfeldighetene at stillingen i Oslo Havn ble utlyst uken etter dommen.

– Selv om utfallet av denne søknaden langt fra er avgjort, så vil søkerlisten mest sannsynligvis bli offentliggjort mot slutten av denne uken. Derfor ønsker jeg at dere er informert fra meg i forkant, skriver han i mailen.

Også Inge Tangerås påmeldt

Tidligere havnedirektør i Bergen, Inge Tangerås, fikk sparken etter cruiseskandalen. Nå har han søkt på jobben som havnedirektør i Oslo, melder vartoslo.no.

Stillingen som havnedirektør har stått ubemannet siden den tidligere havnedirektøren, Anne Sigrid Hamran, i våres sluttet.

Inge Tangerås er også søker havnedirektørstillingen i Oslo. (Foto: Bergen havn)

 

 

 

 

 

Relaterte artikler