Radøygruppen på plass i Arinaga

Gran Canaria Subsea and Offshore Base, GCSB, i Arinaga. (Foto: GCSB/YouTube)

Industriselskapet Radøygruppen, som har hovedsete i Sæbøvågen i Norge, flyttet mandag inn i Gran Canaria Subsea and Offshore Base, GCSB, i Arinaga sørøst på Gran Canaria.

Det melder canariajournalen.no. Radøygruppens hovedvirksomhet er bygging av stålkonstruksjoner som skal brukes i oljeinstallasjoner på havbunnen (subsea). Selskapet driver også med klassing og vedlikehold av rigger og fartøy.

– Vi starter med å bygge opp et verksted i hallene her i Arinaga, og har seks konteinere med verktøy og utstyr på vei som ankommer 6. mars, sier Olav Ståløy, som grunnla Radøygruppen i 1969, til canariajournalen.no.

Investerer 400.000 euro

Selskapet skal bruke 400.000 euro det første året på å bygge opp virksomheten på Gran Canaria, og er forberedt på at det kan ta tid før oppdragene begynner å strømme inn.

– Vi er i dialog med noen av våre kunder om oppdrag, men det er ikke signert noen kontakter ennå. Vi må nok belage oss på å demonstrere at vi kan bygge med like høye kvalitet på Gran Canaria som i Norge først, sier Raymond Stordal, som skal lede avdelingen i Arinaga.

Strategisk godt plassert

Tanken bak etableringen er at mange av selskapets kunder har aktiviteter knyttet til oljevirksomhet langs Afrika-kysten. Nærheten til dette markedet og en strategisk plassering i forhold til Asia, Amerika og Europa er en viktig faktor, og det er også gode muligheter til å redusere kostnadene ved å ha en base på Kanariøyene.

Reduserte transportkostnader for utstyrsleveranser ved at Gran Canaria er betydelig nærmere Afrika enn det Norge er spiller også inn.

(Kilde: canariajournalen.no)

 

Relaterte artikler