Kontrollerer gjerne utenlandsk mat

Risavika havn tar gjerne jobben. (Foto tatt med done: Risavika havn)

Risavika havn tar gjerne jobben. (Foto tatt med done: Risavika havn)

Risavika havn vil bli kontrollhavn for import og eksport av matvarer. Det vil gjøre livet enklere for mange lokale bedrifter, som i dag må ta turen om Oslo

– Det vil spare oss for mye tid og penger, og det vil gi oss betydelig større leveringssikkerhet, sier Karl Haugstad, daglig leder i Morene Produkter AS til maritimt-forum.no.

Unødvendig omvei om Oslo

Jærbedriften driver med import og grossistvirksomhet på hunde- og kattemat. Produkter som importeres fra utenfor EU, må nå kontrolleres i Oslo før de kan fraktes videre via Stavanger til Vigrestad.

– Det er unødvendig. Både med tanke på miljø, penger og ressursbruk. Rogaland er mat- og landbruks-fylke nummer én. Her i Hå kommune er det flere griser på fire bein enn på to. Med så stor økonomisk aktivitet, er det en selvfølge at Rogaland burde ha en grensekontrollstasjon.

Søknaden er sendt

Og nå kan Haugstad og andre lokale bedrifter snart få viljen sin. Risavika Havn har i lengre tid arbeidet med en søknad som nå er sendt til Mattilsynet. De skal vurdere behovet for en slik grensekontroll i regionen.

Administrerende direktør i Risavika Havn, Steinar Madsen, ser lyst på utsiktene til å få godkjenning.

(Kilde: maritimt-forum.no)

 

 

Relaterte artikler