Intensjonsavtale om verdens største hybrid

Color Line og Ulstein Verft har inngått en intensjonsavtale om bygging av verdens største hybridskip.

Web_Color Hybrid

– Dette er ein viktig milepæl for oss, og vi er svært glade over å ha blitt valgt til partner på dette utrolig spennende prosjektet. Vi ser frem til det videre samarbeidet med Color Line, sier konsernsjef Gunvor Ulstein i Ulstein Group. Fartøyet skal designes av Fosen.

Skipet er planlagt satt inn i trafikk på strekningen Sandefjord-Strømstad fra sommarsesongen 2019. Fergen blir en plug-in-hybrid, der batterien blir laddet via en strømkabel med miljøvennlig strøm fra egne landstrømanlegg eller blir laddet om bord fra skipets generatorer.

Skipet, med arbeidsnavnet «Color Hybrid», vil ha nesten dobbel kapasitet som M/S «Bohus», som etter planen skal fases ut når den nye fergen skal settes i drift. Skipet vil ha full batteridrift inn og ut fjorden til Sandefjord.

Relaterte artikler