Folksomt i Vågen

Mandag hadde Stavanger besøk av tre store cruiseskip samtidig. Det er første gang i år og samlet passasjertall var trolig rundt 6.000. Skipene hadde med en variert blanding av europeiske nasjonaliteter.

Web_Cruiseskipet Rotterdam
Først kom «Horizon» som seiler for Croisieres De France, som igjen eies av Royal Caribbean. «Horizon» hadde omtrent utelukkende franske passasjerer om bord. rike er kl 7 og hun seiler sju timer senere videre til Hellesylt.

«Rotterdam» ,  som også var i byen 17. mai var skip nummer to. Siden sist forrige besøk har skipet, som eies av Hollan America Line,  vært i Rotterdam og hentet nye passasjerer.

Det største cruiseskipet som gjestet Stavanger på mandag var «Azura», som  eies av P&O Cruises og ble satt i drift i 2010. Hun kan ta 3.574 passasjerer. og kom fra Southampton. De to siste skipene seilte videre til Flåm etter besøket i Stavanger. Det første gikk videre til Hellesylt.

Relaterte artikler